SastojciKoličina
Za kore:
jaja8
šećera8 kašika
mlevenih oraha9 kašika
brašna5 kašika
praška za pecivo1/2 kesice
čokolade za kuvanje3 štangle
Za krem:
jaja3
šećera200 g
pudinga od čokolade2
brašna3 kašike
mleka3/4 l
čokolade za kuvanje150 g
margarina250 g

Kako pripremiti


  • Umutite penasto jaja sa šećerom, pa kada se šećer otopi dodajte mlevene orahe, struganu čokoladu i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve lagano izmešajte, sipajte u okrugli kalup za pečenje koji ste prekrili pek papirom. Pecite na 180-200 stepeni (zavisno od rerne) oko 30-40 minuta (probajte čačkalicom da li je pečeno).

  • Pečenu koru ohladite i presecite dva puta tako da dobijete 3 kore. PS. Možete ispeći i tri zasebne kore, što je bolje, ali sam ja ovom prilikom pekla jednu.

  • Za krem umutite jaja sa šećerom, dodajte puding, brašno i mleko, sve lagano umutite mikserom i stavite da se kuva.

  • Neprestano mešajte i kada se krem zgusne, dodajte čokoladu...

  • Kada se čokolada otopi, krem sklonite sa vatre. U sasvim mlak krem dodajte margarin...

  • Mutite sve dok krem ne postane kremast i sjajan.

  • Na okruglu tacnu za služenje stavite prvu koru, premažite je trećinom krema, stavite drugu koru i nju premažite kremom ...

  • Na kraju stavite treću koru. Celu tortu ukrasite istim kremom i ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne.